Debatforum for foreningen Trans-Danmark


  spændende læsning på nettet!

  Share
  Irene Haffner
  Irene Haffner

  Antal indlæg : 86
  Join date : 17/10/08

  spændende læsning på nettet!

  Indlæg by Irene Haffner on 6/4/2009, 22:43

  Nettet byder sommetider på spændende læsning:
  Birgit Horns innlegg på Nordiske Kvinners Fredsnettverks årssamling i Stockholm, aug. 2001:
  "Skålen og sværdet"
  af Riane Eisler
  Kulturhistorie i et nyt kønspolitisk perspektiv. Gyldendal 1994.
  Dettemanuset er på ca. 25 A-4 sider. For en kortversjon, klikk her: Riane Eisler I


  Riane Eisler (RE) østrigskfødt, amerikansk folkeretsekspert, feminist og fremtidsforsker, indleder bogen med at sige, at det har været en livslang opgave at åbne den dør på klem, der vil åbenbare ny og fascinerende viden om vores fortid – og et nyt syn på den fremtid, der kan blive vores. Fordi hun tidligt i sit liv indså, at hvad mennesker i forskellige kulturer anser for en given sag – "sådan forholder det sig nu engang" - ikke er det samme overalt.

  Som barn oplevede hun som jøde at måtte flygte med sine forældre fra nazismen og derfor begyndte hun at stille en lang række spørgsmål. Hvorfor jager og forfølger mennesker hinanden? Hvorfor er verden så fuld af menneskelig ondskab, hvorfor er mænd så grusomme mod hinanden – og mod kvinder? Hvordan kan menneskelige skabninger udvise en så bastant brutalitet over for egne artsfæller? Hvad er det mon, der til stadighed driver os mennesker mod grusomhed i stedet for mod mildhed, mod krig og ikke mod fred, mod ødelæggelse i stedet for konstruktiv skaben? Forsøget på at finde svar på alle disse spørgsmål inspirerede RE til at granske i vores fortid, samtid og fremtid.

  RE´s undersøgelser af det menneskelige samfund adskiller sig fra de fleste andre ved at inddrage hele menneskehedens historie og hele menneskeheden, både den kvindelige og mandlige del af den. "Skålen og Sværdet" har hentet sit materiale fra kunst, arkæologi, religion, sociologi, historie og mange andre forskningsområder. Den påviser, at hverken krigen som fænomen eller den såkaldte "kønnenes kamp" er en biologisk nødvendighed eller en guddommelig bestemmelse. Og den beviser, at en bedre fremtid er mulig og faktisk har sine rødder i det traumatiske drama, som en række begivenheder i vores fortid udgør. Det er ganske afgjort rimeligt at antage, at den tidligste fremstilling af en guddommelig magt i menneskelig skikkelse må have været kvindelig og ikke mandlig.  Værd at læse.

  Se link:

  http://www.peacelink.nu/NV/manus_bhorn_reisler_nv2001.html
  Irene Haffner
  Irene Haffner

  Antal indlæg : 86
  Join date : 17/10/08

  Re: spændende læsning på nettet!

  Indlæg by Irene Haffner on 3/5/2009, 16:13

  Køns-identitets-forstyrrelse - en klinisk diagnose fra grænselandet mellem M/K. "Jeg forstår verdens forvirring over mig, men vælger at fejre den," siger 'kønsmonster' Misster Scratch Pervert. Scratch vil ikke diagnosticeres. "Jeg kan være begge køn eller ingen, eller mere af det ene end det andet. En modsætning, en overgang. Omskiftelig," siger Scratch, der identificerer sig som 'transkønnet' eller 'kønsfri'. "Jeg vil kunne antage et hvilket som helst kønstegn eller afvise dem alle," siger Scratch.
  Mennesker som Scratch forstyrrer kønsordenen. Men i modsætning til mange, der er ukomfortable med det køn, de er blevet tildelt ved fødslen, ønsker Scratch ikke at skifte til det 'modsatte køn', men vil forblive i grænselandet og konstant udfordre stereotyperne.
  Psykisk lidelse


  "Vi er ikke forstyrrede!" lød parolen til en international protest i Barcelona i oktober, der krævede diagnosen Gender Identity Disorder afskaffet: "At opbygge sit køn uden for de normer, som lægevidenskaben og regeringer har etableret, betyder ikke, at vi er forstyrrede. Vi vil have ret til at bestemme over vores egen krop, og vi kræver, at sygeliggørelsen af trans-identiteter ophører." ...........
  læs på:
  http://www.information.dk/149024

   Lige nu er det 23/1/2019, 15:29